zondag 11 januari 2009

Komkommergelei met amandel

Dit gerecht is terug te vinden in het Alinea kookboek dat ik eerder beschreef. Dit is mijn manier om het te maken.

Week 5 blaadjes gelatine in koud water. Schil een komkommer en maak deze heel fijn in de blender, en werk ze door een puntzeef. Verwarm het komkommermengsel met wat peper en zout. Los de uitgeknepen gelatine er in op.

Doe in een vorm (of plastic doos) een laag plasticfolie. Giet daarop een dun laagje van het kokkommermengsel en laat dit in de koelkast een half uurje opstijven. Rooster ondertussen 12 amandelen in een droge koekenpan. Laat de amandelen afkoelen. Verdeel de amandelen over het opgesteven komkommermengsel (op zodanige afstand dat je er later mooie vierkantjes van kunt snijden). Giet voorzichtig de rest van het komkommermengel er over, en laat het opstijven. Snijd er mooie vierkantjes van.

Bij Alinea doet men op iedere hoek van het vierkant een heel klein beetje zout, zuur (Citran), zoet (suiker) en rode peper, zodat in de mond de smaken spectaculair samenkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten