woensdag 7 januari 2009

Restaurant Alinea - het boek

Alinea is een restaurant in Chicago dat heel ver gaat als het gaat om totale smaakbeleving. Grant Achatz, de grote man van Alinea is de Amerikaanse variant van bijvoorbeeld Heston Blumenthal van de Fat Duck in het Verenigd Koninkrijk of Ferran Adria van El Bulli in Spanje.

Niet alleen op het gebied van moleculaire gastronomie gaan ze ver, maar ook op het gebied van presentatie. Bijvoorbeeld door speciaal servies te laten maken. Of door kussens te vullen met de lucht van bijvoorbeeld lavendel als dat past bij een gerecht. En daarop het bord te plaatsen, terijl het kussen langzaam leegloopt. Zodat je zonder lavendel te eten, het wel beleeft.

Het boek Alinea is heerlijk om doorheen te bladeren, en je door de foto´s te laten inspireren. Bij het boek hoort een website waar je behalve wat voorbeelden ook een aantal boeiende video´s ziet, en toegang hebt tot een forum, waarin ook met de koks van Alinea wordt gecommuniceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten