zondag 11 januari 2009

Tomaten spheres

Het maken van spheres met behulp van Algin en Calcic kan leiden tot spectaculaire gerechten, die vast van buiten en vloeibaar van binnen zijn. Op die manier maakten we deze spannende tomatenhapjes.

Maak tomaat (ik gebruikte een klein trosje zeer smakelijke kerstomaten) in de blender fijn met een beetje water en wat peper en zout. Werk het mengsel door de puntzeef. Meng 250 ml. van dit tomatenmengsel in de blender met 2 gram Algin. Laat het mengsel in de koelkast tot rust komen (de luchtbellen verdwijnen dan)

Meng 2.5 gram Calcic met 500 ml. water.

Druppel het tomatenmengsel in het Calcin mengsel. Als je dat met een injectiespuit doet krijg je een soort van tomatenkaviaar. Maar je kunt ook wat grote ´bubbels´ maken. Dat doe je door vanaf een bolle lepel (ik gebruikte een koffiemaatlepeltje) heel voorzichtig het tomatenmengsel in de Calcic te laten glijden. Laat de bubbels twee minuten in het Calcic mengsel, en doe ze dan over in een bak met water om af te spoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten